Video, bild eller bildspel högst upp på startsidan

I den här manualen får du lära dig hur du lägger till en video, bild, eller ett bildspel högst upp på din startsida, under menyn. Funktionen kallas för puff-media och du gör inställningarna under INSTÄLLNINGAR > STARTSIDA i administrationen.

Det finns fyra huvudsakliga val för puff-media.

1. Du kan välja att inte visa något alls högst upp på startsidan
2. Du kan välja att visa en video. Videon måste vara inlagd i systemet, helst som en Vimeo- eller YouTube-länk.
3. Du kan välja att visa ett bildspel.
4. Du kan välja att visa en bild

Här hittar du de olika alternativen under INSTÄLLNINGAR > STARTSIDA

Alternativ 1. Du kan stänga av puff-media genom att klicka ur boxen nedan

Alternativ 2-4 (samt extra alternativ 5/6) ställer du in genom att skrolla ned lite längre ned på sidan under rubriken PUFF-MEDIA (1). Här är de olika alternativen markerade. Notera följande: om inte någon video är vald så visas det valda bildspelet. Om varken video eller bildspel är valt visas en bild.

Alternativ 2: Media-fil
Följande regler gäller: du kan visa alla typer av mediafiler som systemet accepterar, men Vimeo- eller YouTube-länkar rekommenderas för video eftersom de skalar om automatiskt till layouten. Mediafilerna/-länkarna måste finnas inlagda i systemet för en artikel! Artikeln kan vara avstängd eller dold. Tips: skriv i en caption för mediafilen, annars kan du få svårt att hitta den i neddragslistan.

Alternativ 3: bildspel
Bildspel visar alla bilder som är knutna till en specifik artikel. Artikeln måste vara publicerad eller dold. Bilderna visas i sorteringsordning i karusellen. Bara aktiva bilder visas. Bilderna kommer att beskäras utifrån bildrutans storlek.

Alternativ 4: bild
Om varken mediafil eller bildspel är valt så visas en bild om en sådan finns uppladdad. Du laddar upp en bild för denna funktion under inställningarna för puff-media. Du kan också välja mellan bilder som du laddat upp tidigare för denna funktion genom att klicka på länken ”välj en annan sparad fil för den här sektionen”.

Ytterligare alternativ.

Alt. 5.:Under inställningarna för puff-media kan du göra ytterligare några inställningar. Under video och bild (men ej bildspel) kan du ha en kort text (max 255 tecken) och en länk till en annan artikel.

Alt. 6.: Du kan göra egna inställningar för bildspelet. Se hemsidan för BQWorks Slider Pro för dokumentation och manual.

Entré-/startsida

Instruktioner för hur du ställer in entrésidan (också kallad Splash eller Cover page) och startsidan. Entrésidan är en förstasida med en stor bild och webbplatsens titel eller logotype. På startsidan har du möjlighet att puffa för nyheter eller kategorier, visa information, visa ett bildspel eller video med mera.