Egna färger och css-stilar

Färgerna på din webbplats kan detaljstyras i b*cms. Du hittar färginställningarna under INSTÄLLNINGAR > FÄRGER. Ändringar du gör här påverkar hela webbplatsen och de sker direkt när du sparar inställningarna.

Vilka färger som kan ändras skiljer sig från version till version men i version 3.0 kan du ändra färg på rubriker, länkar, brödtext, bakgrunder och linjer.

Färgernas värde skrivs med så kallad hexadecimal kod som består av ett "hash"-tecken(#) plus en kombination av sex siffror och nummer (eller kortvarianter med tre siffror eller nummer). OBS! Du skall inte klistra in #-tecknet utan bara numren.

Till din hjälp har du färgverktyget Farbtastic som gör att du enkelt kan laborera med färger för att få fram en kombination som passar dig.

NOTERA: om du vill ha en sida med enfärgad bakgrund måste du sätta samma färg i fälten för ”Background” och ”Top Field”.

Egen CSS-kod (avancerat)

På sidan för färginställningar finns också ett fält för egen CSS-kod. CSS används för att bestämma det mesta av layouten på webbplatsen, men också färger och typsnitt. Detta fält bör bara användas av den som har stor kunskap om hur man använder CSS.

Webbplatsinställningar

Grundläggande inställningar som påverkar hela din webbplats.

Webbplatsinställningar