Profiler och säkerhet

OBS! Denna artikel är under arbete.

Profilen innehåller information som är nödvändig för att du skall kunna logga in i systemet inklusive lösenord och användarnamn. Det är därför viktigt att du håller profilen uppdaterad. En sajt kan ha flera användare och de kan ha var sin profil. Det finns därtill två olika användarnivåer (i version 3.2 och högre bara en) med olika behörigheter för att lägga till och ändra innehåll.

Så här redigerar du din profil.

-- Logga in till administrationen och klicka på "PROFIL" i menyn.

-- I profilhanteraren ser du din profil i den vänstra kolumnen. Du kan ändra ditt namn och din e-post samt användarnamn och lösenord.

-- Till höger kan du se alla inlagda profiler med samma behörighet som du eller en lägre grad av behörighet än du.

-- Om du har behörigheten administratör kan du se och ändra alla profiler. Andra administratörer kan ändra din profil.

-- Lösenord sparas bara i krypterad form. Om du ändrar lösenord för ditt konto måste du spara eller skriva ned det nya lösenordet - det visas bara en gång!

-- Lösenord och användarnamn skall vara 8-20 tecken långa och får bara innehålla siffror, bokstäverna A-Z och några andra specialtecken (se instruktioner vid profilen).

-- Om du glömt ditt lösenord kan du återvinna det med den epostadress som tillhör din profil. Se bild 3. Ett meddelande skickas då till den epostadress som tillhör ditt konto med instruktioner och en länk för att sätta ett nytt lösenord.

OBS!
Om ni är flera personer som har administratörsaccess till den så kommer ni att kunna ändra varandras profiler. Om du försöker att ändra i en annan användares profil kommer du att se en liten röd varningstext.

-- Administratör (Normal) - ger tillträde till alla funktioner. Kan redigera andra profiler än sin egen. Kan lägga till nya profiler.
-- Begränsad - har bara tillgång till sin egen profil. Kan skapa och ändra utvalda artiklar i nyheter och portfolio men inte ändra inställningar.

BILD 1: Profilhanteraren, redigera profil

BILD 1: Profilhanteraren, andras profiler

BILD 3: Återvinna lösenord