Guide: sidmallar för kategori-sidor

Sidmallarna i b*cms är en av de grundläggande byggstenarna för sajtens layout. Sidmallarna bestämmer hur innehållet skall visas. Det finns tre typer av sidmallar som du själv kan välja i systemet: bas-mall, sidmallar för kategori-sidor och sidmallar för artiklar. Den här guiden visar vilka sidmallar du kan välja för kategorisidor och artiklar.

Du kan själv välja sidmallar under INSTÄLLNINGAR > MENY & KATEGORIER i administrationen. Klicka på kugghjulet för den kategori du vill ändra. Välj en sidmall och spara.

För varje kategori kan du välja en sidmall för kategori-sidan och en för de artiklar som tillhör kategorin. Här nedan kan du se de olika alternativen med mer information om respektive sidmall.

SIDMALLAR FÖR KATEGORI-SIDOR

För kategorisidor finns fyra sidmallar.

1. INGRESS OCH BILD

Visar varje artikel som hör till kategorin på en rad med rubrik och ingress till vänster och en bild till höger.

1. SMÅ BILDER

Visar små bilder i rader, en bild för varje artikel som hör till kategorin. Under bilden visas artikelns rubrik. Den här sidmallen kan också visa ingress.

3. BREDA BILDER

Visar bild i full bredd med rubrik under.

4. TEXTARKIV

En sidmall som visar artiklarna med rubrik och text under varandra med länkar till varje artikel i högermarginal. Visar inte bild automatiskt under rubriker.

Layout/utseende

I den här sektionen lär du dig allt om hur sidmallar fungerar, vilka alternativ som finns när det kommer till layout och hur du kan ställa in typografi och färger för din sajt.