b*cms support

Håll din hemsida uppdaterad!

Med det nya php-baserade systemet installerar du själv de senaste uppdateringarna av systemet. Den här artikeln beskriver hur. 

Det nya php-baserade systemet (b*cms 3.0 och högre) använder halv-automatiska uppdateringar. Det innebär att du kan se om det finns nya versioner av systemet tillgängliga när du har loggat in i administrationen och välja att installera dom med ett klick.

Jag rekommenderar att du alltid använder den senaste versionen av systemet för att få tillgång till säkerhetsförbättringar och de senaste funktionerna.

Så här uppdaterar du:

1. När du loggat in ser du överst på startsidan vilken version som är installerad och om det finns nya versioner tillgängliga. Nya uppdateringar laddas hem till ditt webhotell automatiskt, men du måste själv välja när du ska uppdatera.

2. Klicka på UPPDATERA NU? för att installera nya filer och uppdatera databasen. Du får nu kortfattad information om nyheterna i uppdateringen och ett besked att om uppdateringen installerats ok. OBS! Stäng inte fönstret innan du fått besked om att uppdateringen installerats! OBS! svarsmeddelandet kan se lite märkligt ut för vissa äldre uppdateringar, men det är bara att ignorera.

3. Klicka på HEM högst upp i administrationens meny för att kontrollera om det finns fler uppdateringar. I så fall installerar du dem också, och fortsätter klicka på HEM och UPPDATERA NU? tills dess att du får meddelandet att inga ytterligare uppdateringar är tillgängliga.

Inställningar

Grundläggande inställningar som påverkar hela din webbplats.

Inställningar