Inställningar för webbplats

Grundläggande inställningar som påverkar hela din webbplats hittar du när du klickar på INSTÄLLNINGAR i administrationens meny. Nedan beskrivs inställningarna för de senaste versionerna av b*cms.

Publicering av sajten

Under 'Publicering av sajten' kan du stänga av förstasidan för besökare. Då visas i stället logotype/namn och en text som förklarar att webbplatsen är under arbete. Aktivera rutan vid ”offline” och spara ändringar för att stänga av sidan tillfälligt.

För att du skall kunna se artiklar och kategorier medan du bygger upp din sajt måste du vara inloggad till administrationen.

Språk administration

Här kan du ställa in vilket språk du vill att administrationen skall visa. Engelska och Svenska är alternativen. OBS! Denna funktion är nästan fullt ut genomförd i versionerna 2600-2700 men inte från 3.0.

Startsida och entrésida

Här väljer du hur besökaren skall komma till sajten om man inte har klickat på en länk till någon annan sida, t.ex. efter en Google-sökning. Se egen kategori i menyn.

Inställningar för meny

Den här inställningen bestämmer bredden på grundlayouten på sidan och menyns position på sidan. Det finns två bredder att välja på och tre menypositioner. En guide för att välja rätt layout kan laddas ned som pdf.

E-postadress

Den e-post adress som skall visas i sidfoten vid länken kontakt.

Kod från statistik-tjänst

Här kan du klistra in javascript-kod som inte skall synas på sajten. Används vanligtvis för statistiktjänster som t.ex. Statcounter.com. Innehållet i fältet lägger sig längst ned på alla sidor och sparas sedan av statistikverktyget så att du kan se vilka som besöker din webbplats och hur de kommit dit. Det är ett ovärderligt sätt att kolla att ditt innehåll fungerar som du tänkt dig.

Statcounter.com är gratis men samtidigt en avancerad tjänst och en av de populäraste statistikverktygen på marknaden.

Instruktioner hur du installerar Statcounter på din b*cms-sajt (och för äldre versioner)

Sökmotoroptimering

Fältet för sidans titel kan användas istället för att ladda upp en logotype i senare versioner. Innehållet i detta fält visas då överst på webbsidan om du inte laddat upp en logotype.

Fälten titel och beskrivning är också viktiga för den information som sökmotorer indexerar och visar. Fältet för sidans titel är särskilt viktigt för ex Google och visas i sökresultatet men också när man sparar sidan som favorit. Även fältet beskrivning visas i sökresultatet.

Namn/logga för sidhuvud

Du kan själv ladda upp den bild som används för namn/logo som visas högst upp på sidan och på ev. entrésida. Viktigt: filen bör vara i 24-bit PNG-format med genomskinlig bakgrund och ingen mask/matte för att synas mot alla upptänkliga bakgrunder. Visas i 100% utan skalning! Rek bredd: 300-400 pixlar.

Inställningar

Grundläggande inställningar som påverkar hela din webbplats.

Inställningar