Startsidan - introduktion

Startsidan är i de flesta fall den första sida man kommer till som besökare till din hemsida. Den här artikeln ger övergripande information om hur startsidan fungerar och hur du ställer in den.

Startsidan innehåller ett antal block eller moduler. Du kan stänga av eller sätta på dessa moduler beroende på vad du vill visa på startsidan, och även ställa in alternativ för vissa av modulerna. Ändringarna gör du under INSTÄLLNINGAR > STARTSIDA i menyn.

Till vänster på inställningssidan (se bild nedan) så har du en lista över tillgängliga moduler. Notera att de är numrerade! Till höger kan du se en karta över var modulerna visas i layouten på startsidan. Numren i kartan korresponderar med numren på modulerna. Du aktiverar/deaktiverar moduler genom att klicka i boxarna och spara inställningen längre ned.

ÖVERSIKTLIG BESKRIVNING AV MODULERNA

Startsidan i den senaste versionen tio fasta moduler som du kan aktivera och de-aktivera. Här följer en kortfattad förklaring med länkar till artiklar som förklarar funktionerna i detalj. Notera att numren framför varje modul motsvaras av numren i kartan ovan.

1. Puff-media visas högst upp på startsidan. Det kan vara en video, ett bildspel eller en bild. Läs mer om puff-media

2. Du kan visa en eller flera av de senaste nyheterna i startsidans vänstra kolumn, och välja hur många nyheter som ska visas och samt om de skall ha miniatyrbilder eller ej.

3. Du kan publicera en text med rubrik som alltid visas i startsidans vänstra kolumn.

4. Du kan visa de senaste nyheterna i startsidans högra kolumn, och välja hur många nyheter som ska visas och om de skall ha miniatyrbilder.

5. Du kan visa de 5 senaste bloggposterna som lagts upp i portfolion i startsidans högra kolumn.

6. Du kan visa de 5 senaste artiklarna som lagts upp i portfolion i startsidans högra kolumn.

7. Du kan visa den senaste uppladdade bilden i portfolion i startsidans högra kolumn.

8. Du kan göra länkar till dina sociala medie-sajter eller konton på Facebook eller Twitter.

9. Du kan visa dela-länkar till Facebook och Twitter m.m. som gör det möjligt för besökare att snabbt dela din sida med andra i sitt nätverk.

10. Du kan använda så kallade puff-kategorier för att puffa för speciella kategorier på startsidan.

EXEMPEL

Nedan visas ett exempel på en startsida som använder 1. Puff-media (bildspel), 4. De senaste nyheterna i högerkolumn, 8. Länkar till sociala medie-sajter, 9. Dela-länkar samt 10. Puff-kategorier.

Entré-/startsida

Instruktioner för hur du ställer in entrésidan (också kallad Splash eller Cover page) och startsidan. Entrésidan är en förstasida med en stor bild och webbplatsens titel eller logotype. På startsidan har du möjlighet att puffa för nyheter eller kategorier, visa information, visa ett bildspel eller video med mera.