Ställa in entrésidan

Entrésidan visar en stor bakgrundsbild och webbplatsens namn eller logotype samt en text om man så vill. Du kan ladda upp bilder som ska visas som bakgrundsbild eller logotype, du kan välja mellan tre layouter, och du kan ställa in hur lång tid det ska ta innan besökaren går vidare automatiskt. Du kan också skriva in en kort text som visas under logotypen på entrésidan.

Du ställer in entrésidan under INSTÄLLNINGAR > ENTRÈSIDA.

Följande inställningar kan du göra för entrésidan:

• Under LAYOUT finns tre alternativ för hur logga, bild och text skall visas på entrésidan.
  • TIME-OUT anges med antal sekunder, dvs den tid innan splash-sidan hoppar till nästa sida. Grundinställning är 10 sek.
  • BILDTEXT läggs centrerad under bilden om du valt alternativ 3 under utformning, annars under logotypen. Användbart om du vill visa ett ”under-construction” meddelande el dyl.
  • Under LADDA UPP BILD TILL SPLASH väljer du en bild som skall laddas upp. Tänk på att bilden skall kunna klara av att visas i små såväl som stora fönster eftersom den kommer att töjas på höjden eller bredden beroende på vilket alternativ du valde under punkt 2 ovan.
  • UPPLADDAD LOGOTYPE. Om du inte laddar upp en logga här så används webbplatstiteln eller webbplatsens normal logga. Denna funktion kan vara bra om du har en mörk entrésida och ljusa ”insidor”.

Entré-/startsida

Instruktioner för hur du ställer in entrésidan (också kallad Splash eller Cover page) och startsidan. Entrésidan är en förstasida med en stor bild och webbplatsens titel eller logotype. På startsidan har du möjlighet att puffa för nyheter eller kategorier, visa information, visa ett bildspel eller video med mera.