Besöksstatistik med Statcounter (3.2.14)

B*cms har stöd för besöksstatistik från Statcounter.com som är en mycket populärt, gratis statistikverktyg. Här följer instruktioner för hur du installerar besöksstatistik med Statcounter på din b*cms-sajt.

För att kunna använda Statcounter måste du:

1. Ha ett konto hos statcounter.com och ha skapat ett projekt för din sajt hos dem. Du har vanligtvis bara ett projekt per sajt.
  2. Lägga in viss information från statcounter i b*cms administration så att besökarna räknas. Den här guiden går igenom detta andra steg.

Att koppla ihop statcounter med b*cms

OBS! denna instruktion kräver att din sajt är uppdaterad till 3.2.14. För tidigare versioner: skrolla ned till rubriken: äldre b*cms versioner.

Det första du måste göra är att hämta ditt projekt-id och en säkerhetskod för ditt projekt hos statcounter.com. Här hittar du den informationen:

Steg 1

1. Logga in till ditt konto på statcounter.com (och klicka på namnet på ditt projekt i listan om du inte
  2. Klicka på den lilla verktygssymbolen högst upp t.v. under menyn (Config) för att komma till inställningarna.
  3. Klicka på "Security code" i menyn till vänster
  4. Du behöver i nästa steg kopiera sifferkoden under "Project ID" och koden under "Current Security Code" till b*cms administration.

Steg 2

I nästa steg går du till administrationen för b*cms, klickar på inställningar för att öppna webbplatsinställningar.

1. I "Fält för javascript-kod" klistrar du in projektid och security code efter varandra med ett kommatecken emellan. Det ska se ut som nedan. Kolla för säkerhets skull att du inte har några blankrader efter koden.
  2. Spara inställningarna

Nu skall dina besökare börja registreras. För att se besöksstatistiken loggar du in på statcounter.com.

Äldre versioner av b*cms

Version 3.2.00 > 3.2.13 använder bara projekt-id i fältet för javascript-kod. Det har visat sig ha nackdelar men skall fungera.

Äldre sajter än så kräver att hela javascript-koden klistras in.

För dessa sajter har det ibland uppstått problem med statcounter-koden vid uppdateringen till nyare system så att besökare inte längre registreras. Då behöver användaren byta ut den längre javascript-koden mot projekt-ID.