b*cms support

Avancerade alternativ för kategori-sidor

Från och med version 3.2 kan du sätta en rad lokala inställningar för vissa typer av kategori-sidor som påverkar hur innehållet visas. Du hittar dem under INSTÄLLNINGAR > MENY & KATEGORIER. Klickar på kugghjulet för en kategori för att öppna formuläret för alternativ. Här kan du ställa in hur kategori-sidorna skall visas. Från 3.3 ställer du in sidmallar på en separat sida.

 

ÖVERSIKT

Du hittar alternativen för kategorierna genom att klicka på kugghjulet vid den kategori du vill ändra. Det finns tre typer av kategorier som har olika alternativ: portfolio, blogg och nyheter. 

 

RUBRIK OCH TEXT PÅ KATEGORI-SIDA

Under rubriken Om kategorin har du ett textfält med en kryssruta ovanför. Om du klickar i kryssrutan så visas rubrik (samma som i menyn) och innehållet i textfältet högst upp på kategori-sidan. Det är användbart om du vill visa information om vad kategorin innehåller.

Om du anger en webbadress i fältet Extern Url så öppnas adressen i en ny flik om du klickar på kategorin i menyn. Då visas inte kategorisidan alls.

 

BLOGG OCH NYHETER

Antal artiklar per sida är en gemensam inställning för blogg och nyheter. Här anger du hur många nyheter eller blogginlägg (artiklar) som skall visas per sida. 10 är grundinställningen.

Kommentarer är specifik för blogg-kategorin. Här kan du koppla på diskussioner från tjänsten Disqus.com. Du måste då först skapa ett konto hos Disqus och ett specifikt projekt med ett kortnamn som du skriver in i fältet under Kommentarer. Därefter kopplar Disqus automatiskt på diskussionstrådar på varje artikel för den aktuella kategorin.

 

Layout/utseende

I den här sektionen lär du dig allt om hur sidmallar fungerar, vilka alternativ som finns när det kommer till layout och hur du kan ställa in typografi och färger för din sajt.

Layout/utseende