Inställningar för layout och utseende

Ambitionen med b*cms är att ge användaren kontroll över utseende och layout utan att kompromissa med användarvänligheten. Till din hjälp har du följande inställningsmoduler när du arbetar med din sajt. Modulerna hittar du i version 3.3 under menyvalet UTSEENDE*. Klicka på länkarna för att läsa mer om varje avsnitt.

• Bas-layout: påverkar menyn och den grundläggande layouten för hela sajten
  • Sidmallar: bestämmer hur innehållet skall visas på kategori-sidor och i artiklar
  • Entrésida: bestämmer utseendet för entrésidan om du använder en sådan
  • Startsida: bestämmer innehållet på startsidan
  • Färger: påverkar färgerna för hela sajtens layout och typografi >>
  • Typografi: inställningar för typsnitt och typografiska egenskaper >>
  • Egen CSS: möjlighet för avancerade användare att själv påverka layout och färger med hjälp av CSS-kod.

* i äldre versioner hittar du inställningarna under INSTÄLLNINGAR i menyn.

Layout/utseende

I den här sektionen lär du dig allt om hur sidmallar fungerar, vilka alternativ som finns när det kommer till layout och hur du kan ställa in typografi och färger för din sajt.