b*cms support

Att ändra färger

 Obs! Denna artikel gäller version 3.3 och högre. Tidigare versioner har ett lite annat tillvägagångssätt.

Du som gillar att sitta och finlira med färginställningarna på din hemsida kommer att älska de nya funktionerna i b*cms 3.3. Tilläggsprogrammet Spectrum är en färgväljare som gör det enkelt att sitta i all oändlighet och finjustera utseendet. Och om du ändå inte kan bestämma dig så kan du alltid spara dina egna färguppsättningar för senare användning.

Liksom i tidigare versioner kan du ändra i princip alla färger i layouten. I 3.3 hittar du färginställningarna under UTSEENDE > FÄRGER. Det nya är att du får en färgväljare för varje inställning. Klicka bara på färgrutan vid det element som skall ändras för att få upp färgväljaren, klicka i färgväljaren för att få fram den färg du vill ha och klicka på ”choose” när du är nöjd. När du sparat ditt färgschema kan du se resultatet direkt på sajten.

 

Till din hjälp har du ett antal fördefinierade färgscheman som du kan välja från. När du klickar på >> så kopieras förinställningen till färgrutorna till vänster där du sedan kan göra ändringar om du så vill innan du sparar. Du kan också gå tillbaka till det aktuella färgschemat (In use) om du vill börja på nytt.

 

I version 3.3 kan du snabbt spara olika färginställningar som inte visas på sajten men som du kan använda i framtiden. Gör bara ett färgschema (utan att spara inställningen), namnge inställningen och klicka på ”save preset”. När du laddar om sidan kommer du att hitta ditt sparade färgschema längst ned i listan över förinställningar och kan använda dem genom att klicka på >>.

Layout/utseende

I den här sektionen lär du dig allt om hur sidmallar fungerar, vilka alternativ som finns när det kommer till layout och hur du kan ställa in typografi och färger för din sajt.

Layout/utseende