Att göra länkar i löpande text

Om du vill göra länkar till andra sajter i löpande text (fungerar på alla textfält som använder funktionsknappar) gör du på det här sättet. I administrationen öppnar du den artikel som skall innehålla länken.

BILD 1

1. Markera det textavsnitt du vill skall bli klickbar

2. Klicka på länksymbolen i funktionspanelen. Ett nytt fönster öppnas. Se BILD 2 nedan och instruktionerna efter bilden.

BILD 2

1. Skriv in adressen du vill länka till. Adressen måste börja med http://

2. Välj om den sajt du länkar till skall öppnas i ett nytt fönster (eller flik) eller i samma. Fältet title kan lämnas tom.

3. Klicka på Insert. Fönstret stängs. Spara ändringarna i artikeln och kontrollera länken. Vill du inte göra en länk klickar du på Cancel.

OM DU VILL TA BORT EN EXISTERANDE LÄNK

1. Klicka på länken en gång för att ställa markören i den.

2. Klicka på symbolen med den brutna kedjan i funktionspanelen. (se Bild 1, punkt 3) så försvinner länken från texten.